skip to Main Content

Om oss

Fyra Årstider är Stiftelsen Biodynamiska Produkters eget varumärke. Här samlar vi det absolut bästa med fokus på biodynamiskt. Stiftelsen är Sveriges första helt igenom ekologiska grossist. Vi startade redan 1974 långt innan ekologiskt blev den trend och livsstil som den är idag. Alla våra produkter är ekologiska, vissa också biodynamiska. Men oavsett märkning är det för oss avgörande att våra leverantörer har ett verkligt engagemang för den ekologiska rörelsen och för genuin matkvalitet.

Vår filosofi

Vi på Biodynamiska Produkter anser att naturen ska bevaras, stärkas och utvecklas, inte förbrukas, belastas och förgiftas. Vi är övertygade om att detta sker bäst genom ett omtänksamt, respektfullt och lyhört samspel mellan jord, djur, växter och inte minst mellan människor. På det sättet skapas även förutsättningar för att naturen ska kunna ge oss sunda och högvärdiga livsmedel.

Vi vill stödja de som odlar och tar fram livsmedel på det här sättet och vi vill att så många som möjligt ska få tillgång till produkter med den extra dimension av kvalitet som kommer från dessa gårdar.

Målsättningen med vår verksamhet

  • Att stödja de biodynamiska/ekologiska jordbrukarna genom att göra deras produkter lättillgängliga för alla konsumenter, så att bönderna får en marknad och en seriös och långsiktig samarbetspartner.
  • Att erbjuda konsumenter bästa möjliga högvärdiga livsmedel från biodynamiska och ekologiska odlingar.
  • Att bidra till utvecklingen av biodynamisk och ekologisk odling samt relaterade verksamheter genom stöd till odlingsprojekt, forskning och utbildning.
Back To Top